вівторок, 4 червня 2024 р.

 


4 червня - День вшанування памʼяті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф Найсильніший біль, коли гинуть діти. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Сьогодні в Україні День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф. Цей День був встановлений Верховною Радою минулого року.

Лише з дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок збройної агресії росії загинуло 485 дітей. Тільки за офіційними даними Офісу Генерального прокурора в Україні станом на сьогодні 1005 дітей отримали поранення, 394 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Ці цифри не є остаточними й повними, адже кількість вбитих, поранених та викрадених російськими окупантами дітей на окупованих територіях України достеменно невідома.

  Це не остаточні дані, оскільки нам досі невідома кількість дітей, які постраждали у місті Маріуполі, на інших територіях Донецької та Луганської областей, де постійно ведуться активні бойові дії.
   
  Майже десять років рашисти вбивають українців. Біль за кожним втраченим життям не вгамують жодні слова втіхи. Але найстрашніше те, що держава-терорист, ледь не щодня забирає життя у тих, хто навіть не встиг його сповна почати — в дітей. Ворожі ракети й снаряди, свідомо націлені проти мирного населення, відбирають у нас майбутнє. Сотні маленьких українців мали змінити цей світ… Їх передчасно обірвані життя — наш вічний біль… Їх непрожиті долі — вічна мука їх рідних та близьких…

Окупанти хочуть не лише вбити якомога більше українців і зруйнувати нашу інфраструктуру, а й винищити нас під корінь, щоб не мали майбутнього. Під час цієї кривавої війни українські діти зазнають травм і поранень, залякувань і сексуального насильства, викрадень та розлуки з рідними. Але найстрашніше – їхні життя забирає війна, розв’язана рашистами. За ці злочини їм ніколи не буде від українців ні забуття, ні прощення.

Вічна памʼять маленьким янголяткам, загиблим внаслідок збройної агресії рф проти України!




Немає коментарів:

Дописати коментар