пʼятниця, 8 вересня 2023 р.

 


"Грамотність - запорука успіху людини"🧑‍🏫
Міжнародний день грамотності 📝- один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 8 вересня. 🍁Його мета – донести, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства загалом, адже грамотність – один із незамінних інструментів, що потрібні для побудови інтегрованого й мирного суспільства.
Що означає грамотність? Це не тільки вміння читати й писати на примітивному рівні. За визначенням ЮНЕСКО, грамотність для людини прирівнюється до свободи.
🔖Одне зі значень слова "грамотність" - це володіння цілим комплексом суспільно-необхідних знань і навичок, які дозволяють людям свідомо брати участь у соціальних процесах, а також вільно спілкуватися різними мовами і в різних культурах у сучасному світі.
Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета.
Грамотність є тим фундаментом, на якому будується подальший розвиток особистості, залишається важливим критерієм освіченості і культури сучасних українців.







Немає коментарів:

Дописати коментар