понеділок, 8 травня 2023 р.

 



🕊️Сьогодні, 8 травня, Україна відзначає День пам'яті та примирення🕊️
Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція вшанування пам'яті про загиблих у Другу світову війну.
📖 Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.
Другий рік поспіль українці проводять цю памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва рф.
🥀З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну є червоний мак. Мак є визнаним у світі символом памʼяті за загиблими у битвах з часів Першої світової війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар