вівторок, 24 січня 2023 р.

 


🗓🎉24 січня – 60 років від дня народження Лірника Сашка (Власюка Олександра Івановича).
Народився в місті Умань. Казкар, кобзар-лірник, сценарист, актор, телеведучий. Постійний учасник етнофестивалів, волонтер, сценарист українських фентезійних фільмів та мультфільму "Моя країна — Україна".
🖊📙У 1999 році вийшла його перша телепередача "Казки Лірника Сашка". Відтоді, періодично змінювався канал мовлення, а казки Сашка Лірника залишались. З 2017 року чарівні казки можна почути на радіо «Країна ФМ» у програмі "Дрімайко".
📙🖊Яскравий талант Лірника, як сценариста втілився у постановці вертепів на українських етнічних фестивалях упродовж 2008-2018 років. Також Сашка Лірника цілком можна назвати людиною-оркестром, бо він володіє багатьма етнічними інструментами та мав нагоду співпрацювати з такими музичними гуртами як "Кому вниз", "Чур", "Рутенія", знімався у кліпі гурту "Тінь Сонця" та багаторазово виступав у зоні бойових дій, підіймаючи дух українських вояків.
🖊📙Вперше творчість казкаря набрала друкованого вигляду у 2011 році. "Казки Лірника Сашка" були видані Олегом Петренко-Заневським.
📙🖊Він зізнався, що написав сценарій мультика про війну і українських характерників. Головні герої будуть із славетної Чорнобаївки.
Казки теж зброя, переконаний Сашко Лірник.💙💛



Немає коментарів:

Дописати коментар