четвер, 20 лютого 2020 р.

Їх дух незламний і безсмертний


   Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави. В пам'ять про полеглих за майбутнє України у центральній районній бібліотеці було проведено годину вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні «Їх дух незламний і безсмертний».

   Присутні разом з учасниками заходу відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, переглянули відеосюжети про трагічні події Майдану, хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. У заході лунали патріотичні вірші та пісні, відеосюжети, також була представлена документальна виставка «Небесна сотня: вічна пам'ять».
 Затамувавши подих, присутні дивилися відеоролики «Майдан», «Зима. Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячується». Присутніх вразили відеосюжети про трагічні події Майдану із вдало підібраною музикою у виконанні гуртів Океан Ельза”Стіна” та Пікардійська терція “Пливе кача”.
    Біля виставки для відвідувачів ведучі  розповідали хронологію подій Революції гідності від перших мирних днів на Майдані до відкритого протистояння протягом трьох діб лютого 2014 (з 18 по 20), коли відходили у вічність українці, віддаючи власні безцінні життя заради нової омріяної України. Знайомили з книгами, в яких висвітлюється подвиг героїв Небесної сотні та воїнів АТО: «Щоденник Майдану», «Хронологія мужності», «Аеропорт», «Чорне сонце», «П’ять секунд, п’ять днів», «Іловайськ», «Обличчя майдану», «Літопис Революції гідності», «Армагедон на Майдані» та ін.
      На закінчення заходу присутні поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані та події які відбуваються зараз на Україні, а також запалили свічку пам'яті мужнім учасникам Майдану, що відали своє життя захищаючи ідеали демократії, відстоюючи свої права та заради справедливості жертвували собою.

   Декламування віршів, перегляд книг та відеосюжетів про трагічні події на Майдані, хвилина мовчання – усе це справило неабиякі враження і не залишило нікого з присутніх байдужим.
   І ми не будьмо байдужими! Не забуваймо тих, хто не пошкодував життя заради нашого майбутнього! Спасибі всім, хто відстоював Майдан, за яскравий приклад мужності, сили духу, чесності і патріотизму! Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю…

Немає коментарів:

Дописати коментар