пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Кримінальна відповідальність неповнолітніх

  В центральної районній бібліотеці було проведено зустріч з головним спеціалістом Великоберезнянського бюро правової допомоги Ужгородського МЦ з надання БВПД Владиславом Пильником.

   Основна мета зустрічі - правова освіта молоді, яка покликана не тільки розширити і поглибити правові знання неповнолітніх, а й сформувати усвідомлення ними настання негативних наслідків будь - яких правопорушень.
   Владислав Пильник розповів присутнім про основні права і обов’язки громадян нашої держави, відповів на численні запитання, часто особистого характеру. Під час  зустрічі користувачі бібліотеки, студенти ПТУ - 33 дізналися про те, з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх, та про послуги бюро правової допомоги, хто має право отримати цю допомогу, які послуги надає бюро правової допомоги, які категорії осіб мають право на адвоката за рахунок держави, які документи необхідно подати та ін.
 Підбиваючи підсумки, Владислав Пильник зазначив, що протиправна поведінка неповнолітніх, яка з часом призводить до злочинів, залежить від сукупності таких чинників, як незнання законів, негативний вплив оточення, недостатня участь батьків у вихованні дітей, соціально-економічний розвиток суспільства тощо.
    В читальній залі  районної  бібліотеки  функціонує постійнодіюча книжкова виставка «Україна правова держава». Слухачі отримали інформаційні буклети з правової тематики.

     Завдяки правовому вихованню бібліотекарі прагнули виробити внутрішню потребу молодої людини жити і діяти відповідно до норм права, неухильно дотримуватись правил людського співіснування та вимог українських законів

Немає коментарів:

Дописати коментар