середу, 24 травня 2017 р.

Правові знання – веління часу

    Однією з необхідних умов перетворення України у справжню правову державу є підвищення рівня правової освіти населення, у першу чергу – молоді.  В сучасних умовах правове виховання здійснюється не тільки в учбових закладах, але й за їх межами, коли молодь бере участь в диспутах, бесідах – діалогах, тренінгах, годинах спілкування, під час яких пробуджується інтерес до права, приходить усвідомлення того, що право - це загальнолюдська цінність, без якої не може існувати жодне цивілізоване суспільство. Тому правова освіта та виховання, профілактика правопорушень серед підлітків постійно в центрі уваги працівників районної бібліотеки.
  Заходи з правознавчої тематики бібліотека проводить в тісній співпраці з районним управлінням юстиції, бюром безоплатної правової допомоги Ужгородського місцевого центру БВПД, соціальною службою у справах сім'ї, дітей та молоді, учбовими закладами селища. Це сприяє підвищенню рівня правової культури, набуття молодими громадянами сталих правових знань та формування у них чіткої громадянської позиції.
   У читальній залі центральної районної бібліотеки відбулася зустріч з заступником начальника Великоберезнянського бюро безоплатної правової допомоги Ужгородського місцевого центру БВПД А. Біровчак   та головним  спеціалістом В. Пильником на тему «Правові знання – веління часу». Вони ознайомили присутніх з діяльністю Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області, основними завданнями та видами правових послуг.



        З присутніми було проведено брейн - ринг  «Права людини і громадянина» .



      Працівники бюро із задоволенням відповідав на запитання присутніх, які у них виникли під час зустрічі.
  Для  популяризації літератури правової тематики в бібліотеці діє тематична виставка «Україна - правова держава».

  
   Уже стали традиційними проведення тренінгів в Інтернет – центрі  «Інтернет на допомогу правовому вихованню учнів». Під час цього заходу молоді користувачі в мережі Інтернет мають можливість переглядати законодавчі акти в галузі освіти, Кодекси законів з коментарями  та інше.
   Такі заходи формують погляди на закон як обов’язкове правило поведінки, допомагають молоді не спіткнутися на початку життєвого шляху, уникнути конфлікту з законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар