вівторок, 21 лютого 2017 р.

Небесна сотня. Герої не вмирають

    20 лютого в Україні є днем річниці найстрашніших днів Майдану. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей день, 20 лютого 2014 року навіки увійшов в історію України як день кровопролиття, день, коли у столиці країни в центрі Європи було застосовано вогнепальну зброю проти мирного населення, яке вимагало змін. Цей день став останнім у житті близько сотні українців, які віддали своє життя за нове майбутнє для своєї країни.
   З нагоди цих подій  21 лютого у читальній залі центральної районної бібліотеки для дорослих  в пам’ять про загиблих за майбутнє України  було проведено вечір пам’яті «Небесна сотня. Герої не вмирають».


   Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

    В пам'ять про полеглих за майбутнє України  юні студентки – практикантки Владислава Ціпар та Олеся Фетько прочитали патріотичні вірші присвячені подіям того часу, про долі Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу. 



     А  також  затамувавши подих  всі присутні переглянули  відео сюжет «Зими, що нас змінила. Самооборона».



    Користувачі мали змогу ознайомитися з літературою, яка була представлена на книжково – ілюстративній виставці «Майдан – шлях до свободи».


   Наприкінці  заходу  були запалені свічки в пам’ять за всіма полеглими  біля стенду Героям Небесної Сотні, які ціною власного життя зберегли цілісність і державний суверенітет України…

Немає коментарів:

Дописати коментар