четвер, 27 жовтня 2016 р.

Презентація книги Івана Моняка «Ставне — відлунням часу»

Уже стали  традиційними для районної бібліотеки зустрічі з видатними людьми Великоберезнянщини та письменниками краю. Березнянщина подарувала Україні та світові чимало талановитих особистостей у різних галузях. Серед них художники, поети і письменники, лікарі та науковці усіх напрямків. І традиція продовжується. У цьому була нагода ще раз переконатися під час творчої зустрічі у читальному залі районної бібліотеки з видатною людиною - знаним у краї самобутнім письменником Іваном Моняком. Іван Петрович Моняк презентував землякам свою нову книгу «Ставне — відлунням часу».
На захід аби висловити шану і повагу талановитому словотворцю завітали Володимир Шелепець, видатний науковець та митець, Ганна Мегела, художній редактор книг І.Моняка, користувачі, активісти бібліотеки: Іван Шелепець, Мирон Мацак, Тетяна Гопко, Ольга Мордованець, Яна Куртанич, Петро Близцьо. Присутні були також заступник голови Великоберезнянської РДА Вадим Шелемон, головний спеціаліст оргвідділу районної ради Юрій Костик та працівники бібліотеки.
Ведучі свята познайомили присутніх з основними віхами життєвого і творчого шляху нашого талановитого земляка, перегорнули сторінки нового видання автора. Іван Моняк не вперше завітав до світлиці центральної бібліотеки зі своїми творами до наших читачів. Не так давно ми мали честь бути першими слухачами на презентації книг «Ялинові спогади» та «Село Гусний». Сьогодні ж усі присутні ще ближче познайомилися з письменником як цікавою неординарною особистістю та його творчим доробком. Користувачі бібліотеки прочитали для гостей вибрані твори Івана Моняка : вірш «Святковий – ставнянам» та «Легенду про гору Ріг».


Зустріч із письменником відбувалася у вигляді діалогу, прозвучало чимало запитань щодо творчих і людських уподобань автора, його поглядів на сучасну літературу краю, на які наш гість дав змістовні та цікаві відповіді. Під час свого виступу Іван Моняк розповів історію написання книги про Ставне, поділився своїми спогадами про Березнянщину, зачитав уривки із новел, які увійшли до нової книги. Іван Моняк у невимушеній атмосфері ділився з гостями тим, як народжуються сюжети його творів, як він знаходить своїх героїв,а також які проблеми сучасності його хвилюють.

Учасникам зустрічі було цікаво усе: і розповіді з життя талановитого земляка, і пережитий досвід, і плани на майбутнє. Його цікава та щира, відкрита манера спілкування не залишили байдужим жодного, хто був присутнім у залі. Він подарував усім не тільки годину гарного настрою , а спонукав нас по-іншому поглянути на навколишній світ , пройнятися ще більшою повагою та любов'ю до рідного краю .Приємним подарунком для гостей, працівників та читачів бібліотеки стали подаровані книги з автографом автора.


Гості мистецького заходу висловили вдячність Івану Моняку за натхненну працю, за відродження духовності та збереження культурних традицій, історії Березнянщини, поділилися своїми враженнями від прочитаних раніше творів та нової книги автора «Ставне — відлунням часу». 
Наприкінці зустрічі директор бібліотеки подякувала Івану Петровичу Моняку за цікаву змістовну зустріч та подаровані книги, побажала творчого настрою, радості від кожного прожитого дня, задоволення від здійсненого, втілення задуманого, Божого благословення у всіх добрих починаннях.
Письменник подякував усім за теплі слова, відверті відгуки про книгу та його творчість. Пообіцяв невдовзі завітати до березнянських читачів із новими творами, які вийдуть у світ найближчим часом.
Під час зустрічі для всіх присутніх діяла книжкова виставка письменників краю «Дари безцінні» ( з автографами авторів).

Немає коментарів:

Дописати коментар