середу, 2 жовтня 2013 р.

«Бібліотек@ - світ нових можливостей»

«Бібліотека –це духовний двигун українського суспільства»

Бібліотека – це скарбниця

         всіх багатств людського духу.

                                         Г. Лейбніц

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у Великоберезнянській районній бібліотеці відбулось свято "Бібліотека - це скарбниця всіх багатств людського духу" приурочене відзначенню Всеукраїнськоно дня бібліотек. Символічним є те, що Всеукраїнський день бібліотекарів співпадає із святом Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.  В цей день в читальні книгозбірні панувала святкова піднесена атмосфера, звучала музика, на площі перед будинком культури  було організовано флеш-моб «Бібліотек@ - світ нових можливостей», а також було оформлено виставки - презентації «Бібліотека — безмежна мудрість», «Найбільші бібліотечні книги», «Радимо прочитати». Присутнім роздавалися рекламні видання про діяльність бібліотеки. 

            Бібліотека як соціальний інститут покликана виконувати завдання, покладені на неї суспільством і державою, а саме — збирання та зберігання джерел інформації й надання до них вільного і безперешкодного доступу усім членам суспільства.



Районною дитячою бібліотекою було організовано флеш –моб «Дитяча бібліотека – острів фантазії». На святі було запрошено Королеву книг (Іванна Цуга), яка розповіла присутнім про виникнення перших книг в Україні та світі, про першодрукарів, перші бібліотеки. А також присутні мали змогу взяти участь у конкурсі на кращий вірш про бібліотеку та книгу та відгадати загадки розміщені на дереві сюрпризі.




Розпочала свято Директор ЦБС Олена Юріївна Костенко, яка привітала всіх працівників з професійним святом Всеукраїнським днем бібліотек. З вітальними словами з нагоди свята виступили Начальник відділу культури РДА Неля Миколаївна Глодан та селищний голова Богдан Юрійович Кирлик та словацькі гості з Гуменного.


Бібліотеки були і залишаються символом культури суспільства. Сьогодні зростає престиж бібліотечної професії, як і  вимоги до бібліотечних працівників. Адже бібліотечна діяльність ускладнюється з кожним роком в зв’язку з технічним прогресом, з розширенням інформаційного простору. Поєднання нових інформаційних технологій із розвитком культури спілкування з книгою, мистецькими творами – такі функції сучасної бібліотеки. Читаючи книги, газети, журнали, ми отримуємо багато нової інформації, пізнаємо багато нових незрозумілих слів. Людина безсила зберігати в пам’яті все: події минулого і теперішнього, дати, факти, імена. І коли потрібна відповідь на питання, або якась довідка, на допомогу приходять книги.



  Родзинкою свята стало проведення "Бібліо-фольк-party" бібліотренінг "Нові підходи в освітленні терапевтичної дії йоги на організм бібліотекаря в процесі обслуговування користувачів" та конкурсу "Сучасний бібліотекар". В ході конкурсу учасники продемонстрували професійну майстерність, свої таланти та винахідливість, а також в цікавій формі представили гостям та колегам візитки своїх бібліотек.

Свято стало ще одним підтвердженням того, що бібліотеки були і залишаються тим духовним осередком до якого тягнуться люди і свідчить  про повагу місцевої громади до культури, освіти, духовних надбань.
У Інтернет - центрі було проведено віртуальну мандрівку «Найбільші бібліотеки світу та України».
         Працівниками районної бібліотеки було проведено екскурсію  «Священний храм – де мудрість книг та щедрість серця» та діяли акції «Пробачимо боржникам: бібліотечна книга повертається до рідного дому» та «Подаруй бібліотеці книгу».
     Від щирого серця вітаємо всіх бібліотечних працівників з Всеукраїнським днем бібліотек і бажаємо успіхів у благородній просвітницькій справі, міцного здоров’я, щастя та благополуччя.

Немає коментарів:

Дописати коментар