вівторок, 27 серпня 2013 р.

АКЦІЯ "МАЙБУТНЄ ВАРТО ПЛАНУВАТИ"


       Протягом серпня – вересня у бібліотеках Великоберезнянської ЦБС продовжують проходити інтерактивні вуличні акції «Майбутнє варто планувати!».
Метою акції є підвищення поінформованості жінок та пар репродуктивного віку щодо прийняття рішення стосовно планування сім'ї та ефективних методів контрацепції як альтернативи не планованої вагітності та абортам шляхом проведення широкомасштабної інформаційної компанії на території Великоберезнянського району.
Що для вас значить «планування сім’ї»?


Кожен вкладає у ці слова різні значення. Дехто думає про освіту та кар’єру, хтось починає говорити про кредит на квартиру або ж автівку. Інші говорять про стосунки та народження дітей.
Напевно, що праві і ті й інші. Втім, якщо про кредити кожен українець добряче обізнаний, то про народження дітей починають думати лише тоді, коли прийняли свідоме рішення. Або ж коли постають перед несподіваною новиною (і добре, коли чоловік і жінка вирішують таки стати батьками). Оскільки науково доведено, що дітей приносить не лелека, напевно, що такі несподіванки повинні бути свідомими та запланованими (передбачуваними) «сподіванками».
Однак ми хотіли б звернути Вашу увагу на те, що для народження здорових дітей, навіть у невіддаленому майбутньому, потрібно дбати про своє здоров’я вже зараз. В тому числі і про репродуктивне здоров’я.
А це означає уникнення усіляких захворювань, інфекцій, що передаються статевим шляхом та можливих ускладнень, які можуть статися у разі переривання вагітності. Коли Ваш організм перебуває у доброму стані, вірогідність успішних пологів збільшується в рази.
Саме тому ми говоримо про те, що майбутнє варто планувати, і якщо ви не готові зараз стати батьками, то варто подумати про контрацепцію, оскільки наслідки переривання вагітності можуть  бути непередбачуваними та невтішними.
Під час акції всі бажаючі мали змогу познайомитися з викладкою інформаційних матеріалів  та спеціальною літературою.
    Бібліотечні  працівники та волонтери роздавали спеціальну друковану продукцію, закликаючи цим замислитися про своє здоров'я і важливість планування сім'ї.

       
         Продовжували інформувати жителів селища працівники бібліотеки та волонтери у селищному парку.


         В Інтернет - центрі районної бібліотеки було проведено інформаційну годину  «Здорова людина - здорове суспільство"  та проведено зустріч з сімейним лікарем районної поліклініки Березанич Н.М. 






Немає коментарів:

Дописати коментар