понеділок, 14 жовтня 2024 р.

 


📣НІМЕЦЬКА КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ ❗❗❗
Маємо чудову новину 📣📣📣
Наша бібліотека отримала бомбезні книги завдяки участі у проєкті «Німецька книжкова полиця в Україні».
Дякуємо організаторам Український інститут книги що обрали нашу бібліотеку❤️
«Німецька книжкова полиця в Україні» - частина проєкту в межах «Обміну між німецькою та українською книжковою та літературною індустрією», що фінансується Уповноваженою федерального уряду Німеччини з питань культури та засобів масової інформації та реалізується Гете-Інститутом, Німецькою асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів і Український інститут книги. .
☝️Мета проєкту — забезпечити у 2024 році публічні бібліотеки України новими виданнями книжок німецьких авторів, перекладених українською мовою.
📚 Книжки отримують 1000 публічних бібліотек! Кожна з бібліотек-учасниць проєкту матиме комплект з 14 нових книжкових видань для створення книжкової полиці німецької літератури у своїй бібліотеці.
Тож після обробки нових книг, вони чекатимуть свого читача на полиці нашої бібліотеки 😉
Щиро вдячні організаторам проєкту — @Українському_інституту_книги та Goethe-Institut Ukrainе — за можливість збагатити фонд нашої бібліотеки новими книгами!📚

 


13 жовтня 🍂
День художника України 💙💛
Протягом тижня у Великоберезнянська Центральна Бібліотека діє міні-виставка художніх робіт нашої активної читачки РОГАЧ МАРІЇ, учениці 7 класу Малоберезнянського ліцею ''Мої шедеври'' .
Тож якщо ми вас зацікавили - чекаємо 😉
Всіх талановитих художників і просто любителів щиро вітаємо зі святом 💐
В наших дітях - наше майбутнє!











четвер, 10 жовтня 2024 р.

 


📣АКЦІЯ !!!!! #SuperCoins 📣
Долучайтеся до благодійної акції!
Допоможемо разом суперлюдям повернути суперможливості ❗❗❗
З метою збору коштів для допомоги українським військовим, які постраждали внаслідок бойових дій, Національний банк України разом із Зиреґіштапз Сетеґ (сучасна клініка, що спеціалізується на протезуванні, реконструктивній хірургії, реабілітації, та
психологічній підтримці постраждалих від війни) організував Акцію, як передбачає збір монет номіналами 10, 50 копійок, а також 1, 2, 5 та 10 гривень. 🪙🪙🪙
Пункти збору монет відкриті у відділеннях банків-партнерів (АТ КБ “ПриватБанк”, АТ “Ощадбанк”, АТ “*ПУМБ”), перелік пунктів прийому - за посиланням: Шірз://рґошо.Ьапіс.80у.иа/5иреґ-соіпз/дзесііоп-10.
Банки-партнери отримують монети від населення та перераховують такі благодійні внески на рахунок Зирегіштапз Сепіеґ на потреби українських військових, які постраждали внаслідок бойових дій.
У межах акції #SuperCoins можна здавати банкноти та монети, які перебувають в обігу.
Монети, які перестали бути засобом здійснення платежів (номіналом, 1, 2, 5, 25 копійок), потрібно спочатку обміняти у відділеннях уповноважених банків (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк) – список відділень, які приймають такі монети, уточнюйте в банку) та потім переказати на Superhumans Center. Також неплатіжні монети можна кинути в спеціальні скриньки у відділеннях ПУМБ.
Долучайтеся до збору коштів! Підтримайте наших героїв! 💙💛
Благодійна акція зі збору монет #SuperCoins розпочалася з 10 жовтня до 10 листопада 🍂Ємність для збору монет встановлена у нашій бібліотеці 😉 кожна копійка ВАЖЛИВА❗
ДЯКУЄМО ВСІМ, ХТО ДОЛУЧИТЬСЯ ДО ЗБОРУ!
ВИ ЗРОБИТЕ ВЕЛИКУ СПРАВУ!



вівторок, 8 жовтня 2024 р.

 


8 жовтня🍂
День юриста України🖋️
Професійне свято юристів в Україні святкують від 1997 року. Воно було встановлено відповідним президентським указом "Про День юриста". Вважається, що саме 8 жовтня 1016 року Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів Руська правда
Юристи вважають, що з державою все гаразд, якщо його основний Закон - Конституція - не обмежує права і свободи громадян, а, навпаки, збільшує зону цих свобод. А завдання самих юристів служити закону і стояти на захисті цих прав і свобод.
Юрист – це не професія, а покликання людини. Це людина, яка зможе розв'язувати будь-яку проблему. І саме в цей день ви відзначаєте професійне свято. Дозвольте привітати Вас і побажати успіхів, удачі та добробуту. Спасибі Вам за професіоналізм і турботу про людей!
На зображенні може бути: 2 людини та текст

 

Щорічно 8 жовтня у деяких країнах відзначають веселе та смачне свято – День вареників, який присвячений приготуванню та вживанню дуже популярної української страви. Вареники традиційно вважалися селянською їжею, але згодом вони набули популярності та поширилися серед усіх соціальних верств, включаючи дворян у Європі.
Цікаві факти про вареники🥟🥟🥟
А ви знали, що перший пам’ятник варенику в Україні було відкрито у Черкасах 2006 року? І на честь його відкриття місцеві жителі зварили вареник вагою сімдесят кілограм та завдовжки сто сімдесят чотири сантиметри.
Ви не повірите, але одним із захоплень першого президента України є збирання незвичайних рецептів українських вареників. У колекції Леоніда Кравчука є вареники з начинкою з в’яленого банану, чайного листя, з язика жар-птиці, краба та вугра.
Сьогодні у світі існує понад п’ятсот різних варіантів вареників.
Найулюбленішою стравою української діаспори у всьому світі є, звичайно ж, вареники!
Щороку у Буковелі традиційно проходить фестиваль вареників, там же поставили рекорд із виготовлення найбільшого вареника зі снігу.
День вареників – це не лише привід насолодитися смачною стравою, а й можливість відзначити сімейні зв’язки та народні традиції. Це свято наповнює наші серця та шлунки радістю та теплом. Будь то в Україні, Польщі чи деінде, День вареників збагачує культурну спадщину і піднімає настрій кожному, хто бере в ньому участь.🥟🥟🥟



пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

 

Напередодні Дня вчителя, хочемо від щирого серця привітати всіх причетних 💐
Щиро вітаємо Вас із Днем вчителя! Бажаємо впевненості, міцного здоров’я та постійного натхнення. Нехай кожен день приносить радість, яскраві емоції та приємні моменти, а ваші учні радують своїми досягненнями.
На зображенні може бути: текст