понеділок, 22 липня 2024 р.

 


🧑‍💻З метою підтримати бібліотекарів у професійному розвитку та підготовки до нових викликів, за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та за фінансування Швеції, за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України створено єдиний стандарт цифрових компетентностей у бібліотечній сфері. Це сприятиме створенню ефективної системи підготовки й підвищення кваліфікації бібліотечних працівників та допоможе стати їм менторами в цифровому світі для відвідувачів бібліотек.
☝️ Цифрова компетентність бібліотекаря – це здатність ефективно виконувати професійні обов’язки з використанням цифрових інструментів та ресурсів. Ця Рамка допоможе бібліотекарям оцінити рівень цифрової компетентності, виявити прогалини в знаннях та визначити сфери, які потребують покращення.
❗ Цифрограм для бібліотекарів – це зручний інструмент для виявлення сильних сторін та прогалин у володінні професійними цифровими навичками у сфері бібліотечних послуг. Тест допоможе оцінити рівень цифрових знань
та навичок, визначити сфери, що потребують покращення, та планувати подальший професійний розвиток.
😉Протягом тижня у центральній бібліотеці відбулося проходження тесту „Цифрограм для бібліотекарів” усіх працівників бібліотек, які знаходяться на території нашого громади, що підтверджується відповідними електронними сертифікатами.










Немає коментарів:

Дописати коментар