неділя, 28 липня 2024 р.

 


Рубрика ''Знай наших '' ☝️
ЗУБА́НИЧ Марія Іванівна 75 років 💐
28. 07. 1949, смт Великий Березний – співачка (ліричне сопрано).
1971 року закінчила Ужгородське державне музичне училище імені Дезидерія Задора.
1977 року закінчила Львівську консерваторію (викладач М. Я. Байко).
З того часу працює в Закарпатській обласній філармонії в Ужгороді — солістка-вокалістка ансамблю «Гармонія».
В її репертуарі — твори світової класики та сучасних українських композиторів, старовинна музика, народні пісні, оперні арії, романси.
Гастролювала в Чехії, Словаччині, Румунії, Німеччині, США, Канаді, Угорщині.
1979 — Лауреатка Республіканського конкурсу вокалістів ім. М. Лисенка (Київ)
1981 — Лауреатка обласної премії ім. Д. Вакарова
1999 — Народна артистка України
2000 — Володарка бронзової статуетки Міжнародного фестивалю «Інтер-ліра» (Будапешт)
2003 — Лауреатка премії ім. Д. Задора
Сестра письменника Федора Зубанича.



понеділок, 22 липня 2024 р.

 


🧑‍💻З метою підтримати бібліотекарів у професійному розвитку та підготовки до нових викликів, за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні та за фінансування Швеції, за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України створено єдиний стандарт цифрових компетентностей у бібліотечній сфері. Це сприятиме створенню ефективної системи підготовки й підвищення кваліфікації бібліотечних працівників та допоможе стати їм менторами в цифровому світі для відвідувачів бібліотек.
☝️ Цифрова компетентність бібліотекаря – це здатність ефективно виконувати професійні обов’язки з використанням цифрових інструментів та ресурсів. Ця Рамка допоможе бібліотекарям оцінити рівень цифрової компетентності, виявити прогалини в знаннях та визначити сфери, які потребують покращення.
❗ Цифрограм для бібліотекарів – це зручний інструмент для виявлення сильних сторін та прогалин у володінні професійними цифровими навичками у сфері бібліотечних послуг. Тест допоможе оцінити рівень цифрових знань
та навичок, визначити сфери, що потребують покращення, та планувати подальший професійний розвиток.
😉Протягом тижня у центральній бібліотеці відбулося проходження тесту „Цифрограм для бібліотекарів” усіх працівників бібліотек, які знаходяться на території нашого громади, що підтверджується відповідними електронними сертифікатами.










понеділок, 15 липня 2024 р.

 


15 липня 2024 року Україна вперше відзначатиме День Державності. Ще торік це свято припадало на 28 липня. Його запровадили з ініціативи президента як нагадування про витоки України і приурочили до Дня хрещення Київської Русі та пам’яті князя Володимира Великого. Ця зміна пов’язана передусім зі зміною церковного календаря.
Хоча День Державності приурочений до Дня хрещення Русі, у це свято згадуємо всі етапи державотворення та людей, без яких Україна не сталася б як держава.
Функцій у свята чимало: берегти історію, комунікувати у світі, бути ще одним способом боротися з російською пропагандою.
Перед суспільством, владою, науковцями стоїть завдання популяризувати правдиву українську історію, враховувати помилки минулого і будувати майбутнє.
💙💛 Бажаємо, попри труднощі та проблеми, кожному українцю успіхів та процвітання. Тільки спільними зусиллями на благо України ми зможемо збудувати сильну європейську державу. З Днем Української Державності!




понеділок, 1 липня 2024 р.

 


Днями у рамках проєкту «Стежками предків» до Великоберезнянської територіальної громади завітали гості з Словацької Республіки, які презентували одноіменну книгу «Cesta predkov». Представляв книгу її автор, знаний словацький професор Петер Шворц разом зі своєю помічницею Зузанною Колоровою. Ця чудова книга точно торкнеться ніжних сердець березнянців, адже половина - описує історію Великого Березного за часів приходу сюди переселенців з села Ліптовська Теплічка, що у Словаччині.
У зустрічі взяли участь керівництво Великоберезнянської громади та Ліптовської Теплічки разом з представниками освітньої та бібліотечної сфер громади. Учасники дійства залишилися приємно враженими і сподіваються на майбутні проєкти в рамках тісної співпраці.