неділю, 11 лютого 2024 р.

 


❄️11 лютого
Із циклу ''Знай наших ''
110 років з Дня народження 🎂
Лари́са Миха́йлівна Письме́нна — українська письменниця, автор дитячих казок, оповідань.
Ларису Письменну читач знає як авторку талановитих оповідань, повістей і казок для дітей різного віку. 🧙
Народилася Лариса Михайлівна 11 лютого 1914 року в селі Чоповичі Малинського району на Житомирщині. Батько ії працював фельдшером🧑‍⚕️мати вчителювала🧑‍🏫
📚 Протягом тридцяти років своєї літературної діяльності вона написала велику низку казок, оповідань, повістей як для дошкільнят і молодшого шкільного віку, так і для підлітків та старшокласників. У 1986 році за збірку казок, оповідань, повістей «Тисяча вікон і один журавель» письменниця була відзначена Республіканською премією імені Леся Українки.
📖Книжки Лариси Письменної вчать дітей любити Батьківщину, бути чесними, сумлінними в навчанні, працьовитими, допомогати старшим, берегти вірність в дружбі, виховувати вимогливість до своїх товаришів. Для більшості творів Лариси Михайлівни характерним (не говоримо вже про казки), навіть для великих повістей, є природне поєднання справжнього, побаченого в житті, з казковим, вигаданим, яке, в свою чергу, також зустрічається в дійсності.
Померла Лариса Письменна в Києві 20 лютого 1992 року. Написане письменницею – чимала сторінка української літератури для дітей, кращі її твори перекладені російською, естонською, руминською та іншими мовами.
Можливо, це ілюстрація 2 людини та текст

Немає коментарів:

Дописати коментар