пʼятниця, 7 липня 2023 р.

 


🌿Івана Купала - стародавнє слов'янське свято, що символізує оновлення, родючість і магічну силу природи. Це яскраве і веселе свято, що відзначається 7 липня, сьогодні воно поєднує в собі стародавні ритуали і сучасні розваги.
📚 Українське суспільство й досі живе на межі двох вірувань та релігій: з одного боку — християнські свята та пости, а з іншого — язичницькі традиції та обряди. Звісно, зараз уже мало хто вірить у силу язичницьких символів та обрядів, а щорічні святкування організовуються для забави, проте варто пам’ятати традиції наших предків та знати їхнє значення.
☝️Це, без перебільшення, найдавніше та найколоритніше свято слов’ян, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

🌿З часом свято Купала трансформувалося в церковне свято Різдво Предтечі та Хрестителя Господня Івана, яке тісно переплелося з дохристиянськими віруваннями українців.
Свято символізує зв’язок людини із природою та їхню взаємодію.🌞
🏊Святкування літнього свята відбувається біля річок та водоймищ. Молоді хлопці та дівчата стрибають через ватру — велике вогнище. Якщо вогонь не роз’єднає їхні руки під час стрибка — парі бути разом та будувати щасливе життя. 👩‍❤️‍👨




Немає коментарів:

Дописати коментар