пʼятницю, 3 березня 2023 р.

 


📢Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день письменника – професійне свято літераторів.
Повна назва цього свята Всесвітній день миру для письменника. Це свято відзначається не лише письменниками, а вважається професійним святом усіх представників «четвертої влади».
Хоч професія письменника з’явилася багато століть назад, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу. Відтоді Всесвітній день письменника відзначають щорічно 3 березня.
🖋️📖 Професія письменника нелегка, багатогранна і заслуговує глибокої поваги. Саме тому і був створений Всесвітній день письменника.
Всесвітній день письменника відзначають не лише романісти, прозаїки, поети, памфлетисти, публіцисти, фантасти, фейлетоністи, новелісти, есеїсти та інші майстри слова. Його по праву вважають своїм журналісти, історики та блогери.
🇺🇦 Україна щедра на творців віртуозного слова та майстрів у різних жанрах цього мистецтва, тому прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого свята. Нехай доля завжди буде до Вашої творчості щедра, сповнена незгасаючого натхнення та бажання творити нові шедеври прославляючи свій рідний край! Зі святом!



All reaction

Немає коментарів:

Дописати коментар