понеділок, 20 лютого 2023 р.

 



🇺🇦 20 лютого 2014 року ‒ найкривавіший день подій на Майдані у Києві, які отримали назву Революція гідності. Не зважаючи на оголошене перемир’я, сутички у ніч з 19 на 20 лютого між протестувальниками і озброєними спецпризначенцями продовжувались. Зранку до Києва приїхали численні автобуси з людьми з західних областей України. Беркутівці намагалися прорватися на Майдан. О 8 годині 55 хвилин учасники Революції Гідності почали підніматись Інститутською, щоб відтіснити силовиків.
Лише в один день, 20 лютого 2014 року, смертельно поранені були 48 мирних учасників Революції Гідності, а також 4 працівників органів внутрішніх справ. До сьогодні не оголошені всі судові вироки у справі загибелі Героїв Небесної Сотні 20 лютого.
📖 Це документальна книга про київських політехніків, які боролися за свободу і незалежність України, про київських політехніків, які віддали найцінніше своє життя – заради того, аби Україна була вільною, незалежною, демократичною країною. Герої цього видання - КПІшники, студенти і викладачі. Книгу було створено заради того, аби пам'ять про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні, воїнів АТД назавжди залишаються в серцях українців. Вона – нагадування всім нам про те, якою ціною здобувалась і здобувалася свобода та новий шанс для нашої країни стати справжньою європейською державою. В книзі використані фотографії та документи з архівів КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також співробітників та студентів.









Немає коментарів:

Дописати коментар