четвер, 16 травня 2019 р.

Свято живе у родинному колі

    «День вишиванки - міжнародне свято. Тисячі людей по всьому світу одягають сорочки з яскравими візерунками в знак шани до українських традицій. 
   Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня, це свято покликане популяризувати українську культуру і традиції. 
   Вона ніколи не була простою одежиною. Вона була символом сім’ї, відображала культурні цінності та надбання українського народу протягом століть.
   Вишиванка здавна вважалася в наших українських традиціях оберегом, через те вишиванки завжди вишивали жінки. Ось тоді ця сорочка оберігала як чоловіків, жінок, так і дітей.     Сьогодні особливе свято, сьогодні ми ще раз усвідомлюємо, що ми українці. Наші традиції корінням йдуть із сивої давнини.

    У рамках Дня вишиванки на площі перед будинком культури діяли книжкові виставки: «Книги для всієї родини», «Вишиванка – український оберіг» на якій представлена література про історію вишивки, традиції українського народу, а також різноманітні схеми та методики вишивок; конкурс на кращу вишиванку; фотозона «Свято живе у родинному колі»; День сімейного читання «Книгу в сім’ю – сім’ю в бібліотеку»; флешмоб «Вишиванка єднає українців» ; святкова композиція «Святий вогонь родинного тепла», конкурс на кращу вишиванку. Під час проведення Дня матері та Дня вишиванки здійснювався збір коштів для термінового лікування Коваля Сергія Сергійовича, 26.12.2007 р.н..Діагноз-Лімфогранулематоз 3-4 ст. Було зібрано 2 тисячі 842 грн. Кошти були пораховані Підвисоцьким Валентином .

   Конкурс на кращу вишиванку на якому перше місце дісталося - Антону Калиничу, друге - Софії Сивак і третє Оксані Готра.
    Бібліотекарі  демонстрували власні найрізноманітніші вишиванки, які стильно та гармонійно поєднувалися як з класичними спідницями, так і з сучасними джинсами. А ще нагадували, що ми – українці, і пам’ятаємо та шануємо наш прадавній оберіг, наші звичаї і традиції.
   До цього свята долучаються багато дорослих та дітей, адже одягати вишиванки завжди було модно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар