четвер, 24 вересня 2015 р.

«Сучасна бібліотека і громада: співпраця заради успіху».

 Інновації стали невід’ємною частиною бібліотечного життя. Вони допомагають бібліотекам стати конкурентоздатними, запроваджувати нові бібліотечні послуги, формувати позитивний імідж в суспільстві і конкретній громаді. На базі бібліотеки – філії с. Кострино відбувся семінар – тренінг    «Сучасна бібліотека і громада: співпраця заради успіху».



Учасників семінару зустрів сільський голова Іван Сегеда, який ознайомив з історію даного села та звернув увагу на те, що саме сьогодні бібліотеки повинні бути інформаційними центрами своєї громади. Саме від бібліотечного працівника залежить, як мешканці громади будуть поінформовані про ті події, які відбуваються у нашому суспільстві, адже саме бібліотекар повинен донести до кожного жителя події сьогодення – це і допомога в оформленні субсидії, і обговорення питання об’єднання громад, і допомога дітям в пошуку інформації по вступу до навчальних закладів, допомога сім’ям переселенців, сім’ям воїнів АТО, сім’ям загиблих Героїв АТО, демобілізованим воїнам.




Кращі читачі бібліотеки виступили з привітанням   «Моя бібліотечна мудрість всіх віків хранителька добра».


Про здобутки, проблеми та перспективи у бібліотечній галузі району йшлося у доповіді «Сільська бібліотека і громада: проблеми та перспективи» директора ЦБС Оленаи Костенко. В доповіді наголошувалось, що перетворення бібліотеки на інформаційний центр громади, коли, з одного боку, бібліотека формує громадську думку і доводить її до владних органів, а, з іншого, інформує громадськість про діяльність місцевої влади; збирання фактографічної інформації з питань повсякденного життя надають діяльності бібліотеки інноваційного характеру. 

Конструктивними і змістовними були консультації районних працівників Мар’яни Ганусин, Тетяни Лазорець, Христини Гундертайло. Активно обговорювали питання співпраці сільської ради та бібліотеки у формуванні інформаційного центру громади.
































На семінарі активно обговорювались питання соціального партнерства, що влада, бібліотека, місцева громада мають зробити для розбудови сучасної системи бібліотечного обслуговування громадян в межах кожного населеного пункту тощо.
 У професійному спілкуванню поділилися досвідом роботи завідувачки бібліотек сс. М.Березний, Ужок, Сіль, Жорнава.
























На закінчення семінару відбувся тренінг «Громада + Бібліотека + Влада = Успіх». Мета тренінгу: пошук інноваційних послуг ефективного задоволення спектра інтересів користувачів інформації неможливо здійснювати без зв’язку з громадою, для якої працюють бібліотечні заклади. А ми готові до позитивних і креативних змін!


Завідуючою бібліотекою було організовано виставки " За нашими рецептами" та виставку робіт "Творчість наших читачів"та проведено екскурсію до бібліотеки. 








       На нашу думку проведення такого семінару сприятиме перетворенню бібліотек на інформаційні центри громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар