вівторок, 4 червня 2013 р.

Духовна спадщина українського народу

У 2013 році відзначається  1025  - річчя  хрещення Київської Русі . Президентом України було видано  наказ  «Про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі».
Християнство стало культуроутвороутворюючим, смислоутворюючим елементом життя нашого народу. Воно зіграло виняткову  роль  в  історії  нашої  держави,  житті суспільства, розвитку його культури,  духовності та моралі.
Не залишаються  осторонь  відзначення цієї  дати  і  бібліотеки  Великоберезнянської ЦБС. Зокрема у бібліотеці філії  с.В. Бистра  було проведено низку заходів присвячених цій темі.
Завідуюча бібліотекою співпрацює з місцевим священиком о.Сергієм.  Спільно з ним було проведено бесіду на тему :  « Духовна спадщина українського народу». 
Ведучі свята розповіли  про розвиток освіти й писемності на Русі після прийняття християнства,  про створення слов’янської азбуки,  про святих рівноапостольних братів Кирила та Мефодія, про роль книги, діяльність князя Ярослава Мудрого, про перші руські школи. 
Отець Сергій розповів  про історію заснування православної віри в Україні . Після його розповіді користувачі мали  змогу  поспілкуватися з о. Сергієм і задати йому різні питання з даної темі .
В сільській бібліотеці оформленo  книжкову  виставку : « Благословенна у віках : Велична, Славна і Єдина» .



              Також завідуюча бібліотекою та о.Сергій спільно проводили тритижневі навчання підготовки дітей до першого причастя та навчали дітей бути справжніми християнами. Вони вивчали Біблію слухали цікаві історії про створення світу, життя Святих.




                                                Завідуюча бібліотекою с.В.Бистра Кофель Г.І. 

Немає коментарів:

Дописати коментар