середа, 28 серпня 2024 р.

 


29 серпня в Україні

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. За свободу ми платимо надзвичайно високу ціну. Тому пам’ять про борців і їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Маємо зробити все, щоб зберегти та зміцнити пам’ять про полеглих Героїв на багато поколінь вперед. Безперечно, це не єдиний день у році, коли згадуються полеглі та віддається їм шана. Але це особливий день, нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед. Тому що перемоги здобуває лише той, хто пам’ятає. Поки триває війна, ми не можемо знати точну кількість загиблих, назвати всіх поіменно або розповісти всі героїчні або трагічні історії. Проте впевнені, що українське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої залишилися в нашій пам’яті не абстрактним образом або цифрою, а отримали належну шану, аби наша пам’ять про них була живою і дієвою. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України! Слава Україні! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!











субота, 24 серпня 2024 р.

 


Сьогодні наша країна відзначає День Незалежності - день гідності, сили та віри в себе. Бажаю тобі відчувати цю силу всередині себе, і щоб наші спільні досягнення завжди нагадували про важливість єдності!💙💛

''Незалежна Україна - на всі віки, на всі часи!''

Вітаємо Вас з найбільшою та значущою подією в історії нашої держави - Днем Незалежності України!
Україна - це країна, яка завжди гордо прагнула до своєї незалежності та самовизначення. На шляху до незалежності наша держава пройшла через багато випробувань, але завжди залишалася непохитною у вірі в свої можливості. Ми маємо чим пишатися: багатовіковою історією, глибоким культурним корінням та багатогранними народними традиціями.
Бажаємо всім міцного здоров'я, невичерпної енергії та безмежного оптимізму у здійсненні великих справ для нашої Батьківщини. Нехай віра у себе та в нашу Україну буде незламною опорою на шляху до нових вершин. Зичимо процвітання кожному куточку нашої рідної землі, благополуччя та злагоди кожній українській родині. Миру та Перемоги всім нам!
Слава Україні!💙💛
''Моя НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ''
патріотичний серпантин
https://fb.watch/uePr8WN4E3/ 

''Нехай у кожної дитини живе любов до України ''
https://fb.watch/uePxL0nl_K/






четвер, 22 серпня 2024 р.

 


❗❗❗ТИФЛОКОМПЛЕКС У ЦЕНТРАЛЬНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ГРОМАДИ 💻🎧
Бібліотеки виконують нові соціальні функції у відповідь на запити суспільства. У зв’язку з війною з’являється більше ветеранів і цивільних, які мають проблеми із зором та слухом.🦻
Зручність і комфорт для всіх користувачів без виключення! Відтепер в центральній бібліотеці створено робоче місце для людей з порушеннями зору -тифлокомплекс.🦯
🇺🇦Підтримуючи ініціативу першої леді України та рішення Кабінету Міністрів України, центральна бібліотека Великоберезнянської територіальної громади доєдналася до реалізації «Національної стратегії зі створення безбар’єрного доступу до 2030 року».
Завдяки допомозі місцевої влади та відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та соціального захисту населення Великоберезнянської селищної ради в зоні інтернет доступу центральної бібліотеки створено місце для людей з порушеннями зору.
Користувачі отримають повне, якісне, оперативне бібліотечно- інформаційне та довідково-бібліографічне обслуговування, безбар’єрний та безперешкодний доступ до бібліотечних ресурсів та інформації використовуючи апаратно-програмний комп’ютерний тифлокомплекс із синтезом мови.💻🎧


 


🇺🇦 Щороку, напередодні Дня Незалежності - 23 серпня українці відзначають
День Державного прапора.
💙💛Синьо-жовтий стяг став не лише візуальним виявом національного обличчя, а й символом свободи та незламної волі народу до боротьби за незалежність.
☝️Державний прапор – це важлива автентична складова символіки будь-якої країни. Державний стяг України був затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року.
🟥⬛ Якщо жовто-блакитний прапор символізує національну єдність і соборність України, то червоно-чорний прапор - це революційний прапор України. Чорний колір символізує українську землю, а червоний - кров борців за свободу і незалежність України. І цей стяг символізує боротьбу, опір, неприйняття того, що відбувається, і прогрес.
✨День прапора в Україні традиційно відзначається підняттям державного стяга всією країною. Прапори підіймають з урядових будівель та вікон, а також за кордоном. Кожного року по всьому світу буде піднято ще більше українських прапорів!
🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦







вівторок, 20 серпня 2024 р.

 


Передчасно пішов з життя Канюк Василь Юрійович - житель Великого Березного, колишній вчитель біології Великоберезнянської школи інтернат, автор книги ''Березо, березо, чом то ти біленька''
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким. Нехай світла пам'ять завжди залишиться в серцях, а Бог дарує йому вічний спокій та царство небесне 🕯️



понеділок, 19 серпня 2024 р.

 


19 серпня 🍯🐝🐝🐝День пасічника України!
Професійний день пасічників в Україні є офіційною подією. Згідно з Указом Президента Леоніда Кучми святкується щорічно 19 серпня, починаючи з 1997 р.
🍯Мед в Україні цінують за його цілющі властивості та відмінний смак. У цей день в багатьох містах України проходять медові ярмарки.
Цікаві факти про мед 🍯
🐝Зараз у світі існує 48 типів бджолиних сімей. Ці невгамовні трудівники запилюють понад 170 видів рослин.
🥃Щоб виробити близько півкілограма бджолиного воску, медоносній бджолі треба з’їсти 7-9 кг меду.
🥄А за все своє життя бджола в середньому робить 1/12 частину чайної ложки меду.
Для того, щоб назбирати 100 г продукту, бджолі доведеться пролетіти аж 46 тисяч кілометрів.
У загальному всесвітньому обсязі меду доля українського продукту складає значну частину – кожну сьому тону.🍯
Сьогодні в Україні нараховується близько 5 мільйонів бджолиних родин. 🐝🐝🐝
🏢У Києві працює Інститут бджільництва імені Прокоповича. В цьому закладі є відділи, співробітники яких займаються розробкою медичних препаратів для бджіл, селекцією, стандартизацією. Саме тут було розроблено перший розбірний рамковий вулик. З його допомогою можна відкачувати мед без порушення сот та вимушеного знищення бджіл.
🧔А ще в Україні існує Спілка пасічників для підтримання взаємодії між бджолярами.
🌻Вітаємо з Днем пасічника України й бажаємо взаєморозуміння зі своїми працьовитими бджілками, найсмачнішого меду та незліченних солодких моментів у житті. Нехай праця на пасіці радує високими досягненнями та прекрасними результатами, щедрим медовим урожаєм і веселим дзижчанням, приємним для душі та серця.💙💛